Portfolio


MO* Magazine


De reportage die ik maakte tijdens mijn reis door Zuid-Afrika

"Voor de schoolpoort stopt directeur Paul McAvoy abrupt de auto. Zijn telefoon gaat af. Achter het hek zitten kinderen in uniform op de grond, tegen elkaar aan en met hun rug tegen het hek. ‘Deze basisschool kunnen we niet bezoeken, er is net een schietpartij.’ Paul start de auto opnieuw en rijdt naar de volgende school. Het blijkt niet de eerste schietpartij deze maand en vast ook niet de laatste.

Eén van Pauls leerlingen is enkele weken geleden doodgeschoten. Een elfjarig jongetje. ‘Buiten schooltijd was het zijn taak voor de gangsters om wapens te verstoppen’, vertelt Paul lichtelijk geëmotioneerd. De meeste kinderen hebben volgens hem geen vaderfiguur. Dan lijkt deel worden van een bende voor hen vaak de enige oplossing."


Het verschil tussen het Vlaamse en het Nederlandse zorgstelsel.

"Een rechtszaak winnen van de Nederlandse staat? Het lukte eind vorig jaar een man die vond dat de verplichte private zorgverzekering ongrondwettelijk was. Jordy Zwarts, oprichter van de Nationale Bond tegen Overheidszaken, voerde rechtszaken tegen meerdere zorgverzekeraars en tegen de Nederlandse overheid — en won."


Een interview met een straatkunstenaar uit Gaza. 

"‘We vechten tegen de bezetting met kunst. Onze graffiti moet hoop en vrede uitbeelden', vertelt Belal Khaled terwijl hij wat ongerust om zich heen kijkt. Hij moest al aan het werk zijn, om zijn muurschildering in de oude haven van Gent op tijd af te kunnen werken. De planning loopt wat vertraging op, en dat zag hij liever anders, want hij neemt zijn werk heel serieus."